Nieuws

“Massey Ferguson is onderdeel van de familie geworden”

Ceesjan is geboren en getogen in Zuid-Beijerland. Inmiddels is hij 32 jaar, vader van twee kinderen en runt hij samen met zijn vader Kees het loonbedrijf.

Achter de dijk in Zuid-Beijerland ligt het bedrijf van vader en zoon Blaak. Twee grote schuren vol aardappelen en een mooie rij rode tractoren kenmerken het bedrijf. Het akkerbouw- en loonbedrijf word anno 2018 aangestuurd door zoon Ceesjan. Echter begon het verhaal al 90 jaar geleden toen overgrootvader Blaak in 1928 begon met boeren.

Wat ooit begon als een klein akkerbouwbedrijf met een stukje veehouderij en fruitteelt is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig akkerbouw- en loonbedrijf met een opvallend rood machinepark.

“Massey Ferguson is onderdeel van de familie geworden”

“De eerste MF was de “Goudbuik” en kwam hier in 1957, al snel gevolgd door de MF35x en MF 135. Die laatste is toch nog steeds onze trots.”

Vader Kees weet nog al zijn trekker aankopen. “Ik ging een keer mee met de dealer naar een introductie, de introductie was alleen voor dealers, maar de dealer zei: “Kees, dit moet je gewoon zien”. “De introductie was nog niet voorbij of ik had hem al gekocht. Toen ik thuiskwam was mijn vrouw niet blij, maar ik heb nog nooit spijt gehad”. Terwijl alle mooie aankoopverhalen worden belicht, blijft het lijstje maar groeien. 25 Massey Ferguson tractoren, dat is 61 jaar MF historie waar een familiebedrijf mee is ontstaan en waarmee dag in dag uit nog steeds met veel passie en plezier mee word gewerkt.

De laatste aankoop van loonbedrijf Blaak is de MF 6715S. Een mooie toevoeging aan het rode machinepark.

Ben je benieuwd welke Massey Ferguson het beste bij jou past? Neem een kijkje op www.masseyferguson.nl of vraag de dealer naar de beschikbare demomodellen.