Nieuws

De dolblije deelnemers aan de MF Tour de Beauvais-fietstocht komen aan bij de tractorfabriek na een zware tocht tijdens een hittegolf

De hoge temperaturen maakten de tocht extra zwaar voor de 60 wielrenners die deelnamen aan de 1226 km lange toertocht vanuit Denemarken naar de tractorfabriek van Massey Ferguson in Frankrijk. Maar het peloton maakte op juli - precies volgens schema - een triomfrijke intocht bij de fabriek in Beauvais.

Uitgedost in door Massey Ferguson gesponsorde kleding en onder politie-escorte, werden de rijders van de MF Tour de Beauvais 2015 bij aankomst bij de fabriek luid verwelkomd door de medewerkers.

“Op een bepaald moment in België steeg de temperatuur tot 40 graden - het was ontzettend zwaar om bij zo'n hitte op de fiets te zitten,” zegt Christian Devantier, directeur Distribution Management Nordics and Baltic van AGCO Danmark A/S en hoofdorganisator van het evenement. "Wij beklommen de beruchte, 128 m hoge, Muur van Hoei in de Ardennen, bij wat wij toen beschouwden als een aangenaam koele 30 graden! Onderweg deden zich vele lekke banden voor, een aantal mechanische problemen en één van de renners viel en brak zijn sleutelbeen.”

“Maar iedereen steeg op fantastische wijze boven zichzelf uit en overwon de vele uitdagingen door de route en de weersomstandigheden,” voegt Christian toe. “Met grote voldoening zagen wij uiteindelijk de Massey Ferguson-borden op de hekken van de fabriek en wij werden doordrongen van een groot gevoel van trots, toen wij werden begroet door de medewerkers van de fabriek en onze familieleden die vanuit Denemarken met ons mee waren gereisd.”

Het peloton wielrenners bestond uit personeel van Massey Ferguson, zijn dealers en collega's, en een aantal klanten. De tour werd gestart in Brørup in Zuid-Denemarken en duurde zeven dagen, bij een gemiddelde snelheid van 28 km/h.

“Alle deelnemers van harte gefeliciteerd. U heeft alleen een zeer zware tocht afgelegd en wij zijn bijzonder trots dat deze uitdagende onderneming van Brørup naar Beauvais onder Massey Ferguson-vlag heeft plaatsgevonden,” zegt Campbell Scott, directeur Marketing Services van Massey Ferguson.